Naservírujte strašidelné halloweenské menu

Blíží se Halloween a kdy jindy se kreativně vyřádit než právě na tento duchařský svátek. Vyzkoušejte originální recepty, které ozdobí každou halloweenskou párty.

Tagliatelle s olivami

Na těstoviny potřebujete:
1 balení čerstvých tagliatelle
½ bílé cibule
1 lžíce bazalkového nebo petrželového pesta
1 vanička zelených oliv naložených v chilli
10 sušených rajčat
1 stroužek česneku
200 ml Extra kečupu Otma Gurmán Jemný
strouhaný sýr dle chuti – gouda, cheddar, parmazán
1 lžíce olivového oleje na smažení
sůl a pepř

Postup: Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě. Nakrájejte najemno cibulku. Sušená rajčata a olivy si připravte na půlky (můžete si nechat celé na ozdobu), česnek na plátky. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, přidejte rajčata, česnek, olivy a asi po 2 minutách zalijte Extra kečupem Otma Gurmán Jemný. Pak přidejte lžíci pesta a nechejte minutu probublat. V pánvi nebo hrnci smíchejte směs s těstovinami. Následně dochuťte kořením. Na talíři můžete ozdobit jídlo sýrem nebo celými olivami.

Halloweenské rakvičky plněné pancettou, pórkem a zázvorem

Na 4 rakvičky potřebujete:
1 balení listového těsta
2 vaničky nakrájené pancetty
200 ml Extra kečupu Otma Gurmán Jemný
asi 10 cm pórku
asi 2 cm zázvoru
1 malou bílou cibuli
1 stroužek česneku
100 g strouhaného cheddaru
1 vejce na potření
sůl, pepř, chilli dle chuti

Postup: Těsto si vyválíte na pomoučněné ploše asi na 0,5 cm plát. Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo. Nožem si vyřezejte 8 tvarů připomínajících rakvičky. Na rozpálenou pánev přihoďte pancettu, která pustí tuk, a tak k ní můžete hned přidat i najemno nakrájenou cibulku. Pórek si připravte na tenká kolečka a přidejte ho ke zlatavé cibuli a masu. Nechte chvilku podusit a přilijte Extra kečup Otma Gurmán Jemný. Do směsi pak prolisujte stroužek česneku a kousek zázvoru. Nechejte minutu pobublávat. Dochuťte solí, pepřem a případně chilli papričkou či kořením. Mezitím si rozšlehejte vejce a rozpalte troubu na 200 stupňů. Pak pomocí velké lžíce pokládejte směs na těsto. Posypte (nebo zastrouhejte) sýrem. Okraje, které vám zbyly kolem pancetty, potřete rozšlehaným vejcem a přiložte druhý plát rakvičky. Okraje přitlačte hroty vidličky a „víko“ propíchněte vidličkou do tvaru kříže. Potřete rozšlehaným vejcem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Rakvičky pečte asi 12 minut, dokud nebudou krásně zlaté. Můžete servírovat s miskou Extra kečupu Otma Gurmán Jemný a špetkou chilli.

Zdroj: Hamé / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Nástěnný kalendář je nejen praktickým doplňkem interiéru, může také přinášet radost. Překrásný nástěnný kalendář Magické kočky vás každý měsíc přivítá

Eros Energy je nejnovější pánská Eau de Parfum od Versace, jedinečný parfém s výraznou vůní a dlouhotrvající vonnou stopou. Láska,

Med je jednou z prvních surovin, které se začaly pro své blahodárné účinky používat v kosmetickém průmyslu. Stimuluje tvorbu nových

Přidejte se k nám