Recept nejen sváteční: Skořicoví šneci s mléčnou polevou vla

Skořicoví šneci patří k nejoblíbenějšímu pečivo ve Švédsku, kde se nazývá Kanellbular. Často se podává s fondánovou polevou. My jsme tuto polevu nahradili lahodným mléčným dezertem vla z plnotučného mléka s krémově vláčnou konzistencí. Samotný dezert je původem z Holandska a historie samotného slova „vla“ ve spojení s vařením sahá, až do 13. století. Jenom ve Francii se tohoto dezertu po uvedení na trh v roce 1974 prodalo 10 tisíc tun. Nyní přichází vla nově také na český trh. Na sladkých šnecích si nejen skvěle pochutnáte, ale díky jejich skořicové vůni si doma navodíte tu pravou vánoční atmosféru! Kromě toho se výborně hodí také ke snídani.

Ingredience:
• 1 vejce
• 80 g cukru
• 80 g másla
• 1 citron
• 1 vanilkový lusk
• 450 g hladké mouky
• 7 g droždí
• 260 ml plnotučného mléka (3,5 % tuku)
• náplň: 100 g másla, 110 g cukru, 1 lžička mleté skořice
• na polití: mléčný dezert Vla Mlsni.si (kakaový či s vanilkovou příchutí)
• na ozdobení: vlašské ořechy

Zdroj: Tatra / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Značka Cerruti 1881, založená v roce 1967 Ninem Cerrutim, byla vždy synonymem inovací ve světě módy. Vůně 1881 pour Homme

Péče o vlasy je denní rutinou. Zatímco muži si mnohdy vystačí s hřebenem, vodou nebo gelem, ženy věnují svým vlasům

S příchodem jara zaznívá éterem čím dál častěji slovo „detox“. Detox vnímáme jako jakousi očistnou kúru, pomocí které se zbavíme

Přidejte se k nám