Recept nejen sváteční: Skořicoví šneci s mléčnou polevou vla

Skořicoví šneci patří k nejoblíbenějšímu pečivo ve Švédsku, kde se nazývá Kanellbular. Často se podává s fondánovou polevou. My jsme tuto polevu nahradili lahodným mléčným dezertem vla z plnotučného mléka s krémově vláčnou konzistencí. Samotný dezert je původem z Holandska a historie samotného slova „vla“ ve spojení s vařením sahá, až do 13. století. Jenom ve Francii se tohoto dezertu po uvedení na trh v roce 1974 prodalo 10 tisíc tun. Nyní přichází vla nově také na český trh. Na sladkých šnecích si nejen skvěle pochutnáte, ale díky jejich skořicové vůni si doma navodíte tu pravou vánoční atmosféru! Kromě toho se výborně hodí také ke snídani.

Ingredience:
• 1 vejce
• 80 g cukru
• 80 g másla
• 1 citron
• 1 vanilkový lusk
• 450 g hladké mouky
• 7 g droždí
• 260 ml plnotučného mléka (3,5 % tuku)
• náplň: 100 g másla, 110 g cukru, 1 lžička mleté skořice
• na polití: mléčný dezert Vla Mlsni.si (kakaový či s vanilkovou příchutí)
• na ozdobení: vlašské ořechy

Zdroj: Tatra / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Podzim je obdobím, kdy naše tělo i psychika přirozeně zpomalují. Zkracující se dny, chladnější vzduch a nedostatek slunečního svitu ovlivňují

Společnost Waterdrop, kterou si oblíbili nejen fanoušci zero waste, ale i vrcholoví sportovci, se podruhé za sebou stává oficiálním partnerem

Ultrafiltrace patří mezi nejspolehlivější způsoby, jak doma získat skutečně kvalitní pitnou vodu. Moderní membrána zachytí mikroplasty, těžké kovy, bakterie i

Přidejte se k nám