Soutěž s Otmou + 3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

Hotdogy s nakládaným zelím
Hotdog je velká věc. Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu či Frankfurtu. Nicméně faktem je, že jsou čím dál oblíbenější i v Česku a celkem suverénně nahradily původní párky v rohlíku. Výhodou hotdogu totiž je, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i další ingredience – například zelí, červenou cibuli a ty správné bylinky.

Ingredience na hotdogy:
4 bagetky
8 lžic kečupu Otma
4 bavorské klobásky, nebo jiné oblíbené párky
8 lžic bílého kysaného zelí

Ingredience na karamelizovanou cibulku:
4 červené cibule
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balsamica
1 lžíce másla
snítka tymiánu
špetka soli

Postup: Dejte párky na gril a mezitím si připravte karamelizovanou cibulku. Cibule nakrájejte na měsíčky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli, tymián a zprudka vše osmahněte dozlatova. Pak přisypte třtinový cukr, cibulku nechte zkaramelizovat, stáhněte oheň a pomalu duste. Nakonec přilijte balsamico, osolte a pěkně promíchejte. Bagetky rozkrojte podélně a nechte je prohřát na grilu. Párečky už budou možná hotové, tak je přesuňte na připravený tác. Bagety potřete dávkou kečupu, přidejte párky, zelí a navrch cibulku.

Šťavnatá prsíčka v kečupu s tymiánem
Aby grilované maso získalo tu správnou chuť, je dobré vymyslet správnou marinádu a předem ho naložit. Přesto se nemusíte trápit ničím složitým – postačí olivový olej, kvalitní kečup a čerstvé bylinky.

Ingredience:
2 kuřecí prsa
2 dcl olivového oleje
snítka čerstvého tymiánu
6 lžic kečupu Otma
sůl a pepř dle chuti
oblíbený salát jako příloha

Postup: Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenčí plátky masa. Osolte, lehce opepřete a naložte do uzavíratelné misky s olivovým olejem a větvičkou tymiánu. Nechte v lednici přes noc. Než začnete grilovat, vytáhněte maso s předstihem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Na grilu jej opečte lehce do zlatova, stáhněte a pomažte kečupem. Vraťte prsa na gril a opékejte minutku z obou stran, dokud nechytnou pěkně načervenalou barvu. Posypte čerstvým tymiánem a podávejte se salátkem a kečupem.

Plněné brambory se zeleninovým chutney
Jacket potato je dalším super jednoduchým, a přitom cool pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.

Ingredience na brambory:
4 velké brambory
100 g nastrouhané goudy
čerstvá rukola dle chuti
kečup Otma Gurmán

Ingredience na chutney:
1 lilek
3 malé červené papriky (kapie)
1 červená cibule
3 lžíce pikantního kečupu
2 lžíce olivový olej
sůl
1 lžíce balsamico

Postup: Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.

Soutěž: Zpestřete letní grilovačku vším, co by si na ní vaši přátelé mohli přát! Dopřejte jim výběr omáček a zálivek, nabídněte jim směs se sezamovým semínkem na salát… Předmětem naší dnešní soutěže, ve spolupráci s Otmou, je balíček produktů, který obsahuje: kečup Gurmán – jemný, omáčky: Ďábelská, Brusinková s chilli, Steaková chilli & česnek, Švestková, zálivky: tekutá Zálivka citronovo-bylinková, Zálivka francouzská, Zálivka ceasar, tekutou Marinádu na žebírka, Grilovací koření na křidélka, Směs se sezamovým semínkem a bonusy pro vaše rychlé jídlo během dne: Grunt polévka hrachová s uzeným masem, Slepičí polévka s nudlemi, Knedlíčky játrové a nudle, polévky do hrnečku: Ostrá gulášová s houstičkami, Uzený vývar s česnekem, Čínská kuřecí pikantní. A to už stojí za námahu!
vitanaSoutěžní otázka: Kolik produktů obsahuje výherní balíček Otma?

a) 15
b) 16
c) 17

Správnou odpověď zašlete na e-mail info@womanandstyle.cz do 12. 6. 2020, do předmětu uveďte GRILOVACÍ PARTY. Pět autorů správné odpovědi od nás dostane balíček produktů pro dokonalou grilovací party a rychlou svačinu.

Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na FacebookuPinterestu nebo Instagramu a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzujete souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Ukončeno! Správná odpověď: C. Výherci: Tomáš K., Nechanice, Linda Š., České Budějovice, Marta F., Chrudim, Miroslava B., Praha, Ála V., Praha

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Vaše ruce si zaslouží víc než jen hydrataci – dopřejte jim každodenní rituál krásy! Hiyori v japonštině znamená dokonalý den

NEW YORK – Představujeme DKNY 24/7 ELECTRIC Eau de Parfum, novou odvážnou vůni prostoupenou rytmem nočního New Yorku. Nejnovější přírůstek

Nový přírůstek do rodiny ORGANIC OASIS LAB má název Longevity Therapy. Je určen všem, kteří si udržují vitalitu během stárnutí

Přidejte se k nám