Soutěže

Soutěž s Otmou + 3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

Hotdogy s nakládaným zelím
Hotdog je velká věc. Vedou se spory, zda vznikl dříve v Chicagu či Frankfurtu. Nicméně faktem je, že jsou čím dál oblíbenější i v Česku a celkem suverénně nahradily původní párky v rohlíku. Výhodou hotdogu totiž je, že kromě párku a kečupu do něj můžete přidat i další ingredience – například zelí, červenou cibuli a ty správné bylinky.

Ingredience na hotdogy:
4 bagetky
8 lžic kečupu Otma
4 bavorské klobásky, nebo jiné oblíbené párky
8 lžic bílého kysaného zelí

Ingredience na karamelizovanou cibulku:
4 červené cibule
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balsamica
1 lžíce másla
snítka tymiánu
špetka soli

Postup: Dejte párky na gril a mezitím si připravte karamelizovanou cibulku. Cibule nakrájejte na měsíčky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli, tymián a zprudka vše osmahněte dozlatova. Pak přisypte třtinový cukr, cibulku nechte zkaramelizovat, stáhněte oheň a pomalu duste. Nakonec přilijte balsamico, osolte a pěkně promíchejte. Bagetky rozkrojte podélně a nechte je prohřát na grilu. Párečky už budou možná hotové, tak je přesuňte na připravený tác. Bagety potřete dávkou kečupu, přidejte párky, zelí a navrch cibulku.

Šťavnatá prsíčka v kečupu s tymiánem
Aby grilované maso získalo tu správnou chuť, je dobré vymyslet správnou marinádu a předem ho naložit. Přesto se nemusíte trápit ničím složitým – postačí olivový olej, kvalitní kečup a čerstvé bylinky.

Ingredience:
2 kuřecí prsa
2 dcl olivového oleje
snítka čerstvého tymiánu
6 lžic kečupu Otma
sůl a pepř dle chuti
oblíbený salát jako příloha

Postup: Kuřecí prsa nakrájejte podélně na tenčí plátky masa. Osolte, lehce opepřete a naložte do uzavíratelné misky s olivovým olejem a větvičkou tymiánu. Nechte v lednici přes noc. Než začnete grilovat, vytáhněte maso s předstihem z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Na grilu jej opečte lehce do zlatova, stáhněte a pomažte kečupem. Vraťte prsa na gril a opékejte minutku z obou stran, dokud nechytnou pěkně načervenalou barvu. Posypte čerstvým tymiánem a podávejte se salátkem a kečupem.

Plněné brambory se zeleninovým chutney
Jacket potato je dalším super jednoduchým, a přitom cool pokrmem. Jde vlastně o plněné brambory, které můžete napěchovat v podstatě jakoukoli směsí, kterou vám zásoby v lednici a fantazie dovolí. Vyzkoušejte třeba brambory s paprikovo-lilkovým chutney.

Ingredience na brambory:
4 velké brambory
100 g nastrouhané goudy
čerstvá rukola dle chuti
kečup Otma Gurmán

Ingredience na chutney:
1 lilek
3 malé červené papriky (kapie)
1 červená cibule
3 lžíce pikantního kečupu
2 lžíce olivový olej
sůl
1 lžíce balsamico

Postup: Brambory očistíte kartáčkem, neloupete, a celé je dáte vařit do vody, dokud nebudou měkké, tedy cca 20 minut, během nichž si připravíte chutney. Lilek i papriky buď zprudka opečete na grilu nebo v troubě, poté je dáte do sáčku nebo na talíř, který zafreshujeme fólií, aby se zapařily. Poté lilek i papriku oloupete a nakrájíte na malé kostičky. Cibuli nasekáte najemno a osmažíte ji na olivovém oleji. Do zlaté cibulky přidáte lilek, papriku a vše osolíte a promícháte. Nechte minutku pobublávat, nakonec přidejte kečup a balsamico. Uvařené brambory rozkrojte a dejte je na gril. Naplňte je chutney a posypejte sýrem. Nechte je na grilu, dokud se sýr nerozpustí a brambory nechytnou trochu barvy. Nakonec ozdobte rukolou a pokapejte kečupem.

Soutěž: Zpestřete letní grilovačku vším, co by si na ní vaši přátelé mohli přát! Dopřejte jim výběr omáček a zálivek, nabídněte jim směs se sezamovým semínkem na salát… Předmětem naší dnešní soutěže, ve spolupráci s Otmou, je balíček produktů, který obsahuje: kečup Gurmán – jemný, omáčky: Ďábelská, Brusinková s chilli, Steaková chilli & česnek, Švestková, zálivky: tekutá Zálivka citronovo-bylinková, Zálivka francouzská, Zálivka ceasar, tekutou Marinádu na žebírka, Grilovací koření na křidélka, Směs se sezamovým semínkem a bonusy pro vaše rychlé jídlo během dne: Grunt polévka hrachová s uzeným masem, Slepičí polévka s nudlemi, Knedlíčky játrové a nudle, polévky do hrnečku: Ostrá gulášová s houstičkami, Uzený vývar s česnekem, Čínská kuřecí pikantní. A to už stojí za námahu!
vitanaSoutěžní otázka: Kolik produktů obsahuje výherní balíček Otma?

a) 15
b) 16
c) 17

Správnou odpověď zašlete na e-mail info@womanandstyle.cz do 12. 6. 2020, do předmětu uveďte GRILOVACÍ PARTY. Pět autorů správné odpovědi od nás dostane balíček produktů pro dokonalou grilovací party a rychlou svačinu.

Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na FacebookuPinterestu nebo Instagramu a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzujete souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Ukončeno! Správná odpověď: C. Výherci: Tomáš K., Nechanice, Linda Š., České Budějovice, Marta F., Chrudim, Miroslava B., Praha, Ála V., Praha

Doporučené

Přidat komentář