Pro gurmány

Letní osvěžující koktejly z čaje i pro milovníky kávy Frappé

V létě se můžete osvěžit i koktejly z čaje, které připravil profesionální barman MIX-TEE. Zkombinoval vynikající čaje Basilur s ovocnými pyré a šťávami, které vytvářejí lahodný a velmi osvěžující celek. Čajový základ si připravte vždy dopředu a nechte vychladit buď postupně, nebo zchlaďte rychle ledem. Pro milovníky kávy, kteří si ji chtějí vychutnat v chladivé podobě, připravil barman MIX-TEE pořádně vychlazené Frappé.

Maracujovo-rozmarýnový ledový čaj

Budete potřebovat: 3 cl maracujového pyré, 1,5 cl citronové šťávy, čaj Basilur Blood orange a na ozdobu: plátek citronu, rozmarýn.

Postup: Naplňte vysokou sklenici ledem (ideálně sklenice pro long drinky) a přelijte je maracujovým pyré, přidejte citronovou šťávu a sklenici dolijte připraveným čajem Basilur Blood orange. Dlouhou lžící vše promíchejte a na závěr ozdobte plátkem citronu a větvičkou rozmarýnu.

Jahodovo-mátový ledový čaj

Budete potřebovat: 3 cl jahodového pyré, 1,5-2 cl citronové šťávy, čaj Basilur Bood orange a na ozdobu: lístky máty, jahody, plátek citronu.

Postup: Naplňte vysokou sklenici ledem a přelijte jahodovým pyré. Zastříkněte citronem a doplňte připraveným čajem Basilur Blood orange. Na závěr ozdobte plátkem citronu, lístky máty a rozkrojenou jahodou.

Čajový koktejl Asian Blossom

Budete potřebovat: 2 cl sirup růže, 1,5 cl citronové šťávy, 8 cl džusu z liči, čaj Basilur Jasmin a na ozdobu: plátek citronu a růže.

Postup: Na přípravu koktejlu budete potřebovat šejkr. Šejkr naplňte ledem a přidejte růžový sirup, citronovou šťávu a džus z liči. Šejkr zavřete a důkladně celý obsah prošejkrujte. Připravenou směs přelijte do vysoké sklenice a dolijte čajem Basilur Jasmin. Ozdobte plátkem citronu a růže.
mix_tee_koktejl_02
Čajový koktejl MOTEATO

Budete potřebovat: ½ limety, 2 lžičky třtinového cukru, 6 lístků máty, čaj Basilur Strawberry & Kiwi a na ozdobu: lístky máty a plátek limety.

Postup: Na dno sklenice dejte na menší kousky nakrájenou limetu, zasypte třtinovým cukrem a společně rozmačkejte, aby se limetová šťáva spojila s cukrem. Připravenou mátu dejte do dlaně a druhou dlaní do ní bouchněte. Díky tomu uvolní své aroma, ale nezničíte strukturu lístků. Tento krok můžete také udělat tak, že přidáte lístky máty do sklenice a jen lehce 1-2x promnete lžičkou nebo sqeezerem. Sklenici doplňte vrchovatě ledem a dolijte připraveným čajem Basilur Strawberry & Kiwi. Dlouhou lžící opatrně odspodu promíchejte a ozdobte plátkem limety a lístky čerstvé máty.

Ledová káva FRAPPE

Budete potřebovat: 2 kávové lžičky instantní kávy Jardin Guatemala Atitlan, 5 cl vody, 2 cl sirupu dle výběru (vanilka, karamel, čokoláda), mléko.

Postup: Do sklenice nebo vhodné nádobky, ve které můžete použít např. ruční šlehač, dejte kávu Jardin Guatemala Atitlan, vybraný sirup a vodu. Poté šlehačem vyšlehejte hustou pěnu. Připravenou pěnu dejte do vysoké sklenice a doplňte ji po okraj ledem. Dolijte mlékem a můžete podávat.

Zdroj: MIX-TEE / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář