Recept nejen sváteční: Skořicoví šneci s mléčnou polevou vla

Skořicoví šneci patří k nejoblíbenějšímu pečivo ve Švédsku, kde se nazývá Kanellbular. Často se podává s fondánovou polevou. My jsme tuto polevu nahradili lahodným mléčným dezertem vla z plnotučného mléka s krémově vláčnou konzistencí. Samotný dezert je původem z Holandska a historie samotného slova „vla“ ve spojení s vařením sahá, až do 13. století. Jenom ve Francii se tohoto dezertu po uvedení na trh v roce 1974 prodalo 10 tisíc tun. Nyní přichází vla nově také na český trh. Na sladkých šnecích si nejen skvěle pochutnáte, ale díky jejich skořicové vůni si doma navodíte tu pravou vánoční atmosféru! Kromě toho se výborně hodí také ke snídani.

Ingredience:
• 1 vejce
• 80 g cukru
• 80 g másla
• 1 citron
• 1 vanilkový lusk
• 450 g hladké mouky
• 7 g droždí
• 260 ml plnotučného mléka (3,5 % tuku)
• náplň: 100 g másla, 110 g cukru, 1 lžička mleté skořice
• na polití: mléčný dezert Vla Mlsni.si (kakaový či s vanilkovou příchutí)
• na ozdobení: vlašské ořechy

Zdroj: Tatra / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Krása nemá jednu univerzální podobu – stejně jako nemá jediný návod. Po celém světě ženy po generace vytvářely vlastní rituály

Ecohaus, český lídr v oblasti ekologických produktů pro domácnost, představuje svou nejnovější inovaci – revoluční kolekci ekologických čisticích prostředků, která

Kolikrát jste si oblékla krásný kousek oblečení, který „na ramínku vypadal skvěle“, ale na vás jaksi vybledl? Anebo jste naopak

Přidejte se k nám