Soutěže

Soutěž: Když pečete s láskou, pozná se to na první ochutnání

Velikonoce se kvapem blíží a je potřeba se na ně pořádně přichystat – doplnit zásoby a vybavit se recepty. Proto jsme pro vás připravili velikonoční soutěž, díky které vás na velikonoční svátky nic nezaskočí. 4 výherci od nás dostanou 3 různé mouky Babiččina volba pro dokonalý výsledek pečení, plátěnou tašku „Peču na to“ a kuchyňskou rukavici pro ochranu vašich rukou před spálením. To vše v dárkové papírové tašce Babiččina volba.

A co si z mouk, které od nás dostanete, můžete upéct? Tak třeba:

Velikonoční beránek

Co budete potřebovat:
4 vejce
120 g cukru krupice
20 g vanilkového cukru
200 g mouky Babiččina volba dortová
1 jablko
2 mrkve
1 sáček kypřícího prášku
40 g rozinek
10 g drcených mandlí
1/2 lžičky citronové kúry
1 polévková lžíce rumu

Postup: Předehřejte troubu na 180°C. Poté si vymažte formu na beránka máslem a vysypte polohrubou moukou nebo rozdrcenými piškoty.
V misce vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem.
Mouku smíchejte s kypřícím práškem, aby kypřící prášek byl v celém těstě, a pomalu metličkou sypkou směs vmíchejte k vaječné pěně.
Poté si oloupejte jablko a mrkve, nastrouhejte je a vmíchejte do směsi. Nakonec přidejte mandle, rozinky, rum a citronovou kúru a vše metličkou pořádně promíchejte.
Těsto nalijte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Beránek je upečený tehdy, když po zapíchnutí špejle nezůstane těsto na špejli.
Po upečení nechte formu 1-2 minuty zchladnout, beránka vyklopte, nechte ho trochu vychladnout a poté ho můžete posypat cukrem moučkou nebo polít čokoládovou polevou, jak kdo má rád.

Velikonoční věnec s mandlemi

Co budete potřebovat:
200 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
150 g hladké mouky na kynuté těsto Babiččina volba
150 ml mléka
70 g rozpuštěného vlažného másla
70 g cukru krupice
30 g plátkovaných mandlí
20 g čerstvého droždí
1 vejce
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžička citronové kůry
vejce na potření
sůl

Postup: Do mísy robota dejte obě mouky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Promíchejte a ve středu vytvořte důlek. Přidejte asi polovinu mléka a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a zapracujte část mouky, abyste vytvořili řídké těstíčko. Zakryjte a nechte kvásek vzejít – asi 15 až 20 minut. Kvásek zvětší objem a bude mít v sobě spoustu bublinek.
Ke kvásku a mouce přidejte zbylé mléko. Přidejte i vejce, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Vložte hák na hnětení a hnětejte v robotu 10 minut. Těsto by mělo být hezky hladké a mělo by se odlepovat od stěny mísy.
Těsto dejte do mísy, zakryjte fólií a nechte 90 minut kynout. Vykynuté těsto vyklopte na pracovní desku. Rozdělte na tři díly a vyválejte na prameny o délce v rozmezí 60 až 70 cm.
Prameny si rozložte na pracovní desku a upleťte z nich cop. Cop stočte do tvaru věnce a propojte prameny na konci. Nemusí to být úplně přesné, případné sváry zamaskujete mandlemi nebo mašličkou. Takto připravený věnec si dejte na plech vystlaný pečicím papírem a nechte kynout asi 30 minut, dokud viditelně nezvětší svůj objem (klidně mu dejte nějakou tu minutu navíc).
Troubu si mezitím předehřejte na 180 °C. Jakmile je věnec pěkně vykynutý, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi. Dejte do trouby, snižte teplotu na 160 °C a pečte asi 35 minut.

Vše o moukách Babiččina volba najdete na stránkách www.babiccinavolba.cz.
Když pečete s láskou, pozná se to na první ochutnáníSoutěžní otázka: Mezi velikonočními recepty na stránkách babiccinavolba.cz najdete také recept na Velikonoční quiche. Jakou mouku je vhodné na tento recept použít?

a) Babiččina volba Dortová
b) Babiččina volba Kynuté těsto
c) Babiččina volba Křehké pečivo

Správnou odpověď zašlete na e-mail info@womanandstyle.cz do 19. 3. 2021, do předmětu uveďte BABIČČINA VOLBA. Výherci budou o výhře informováni e-mailem. Bude-li některý z výherců z Prahy a okolí, bude mít možnost si výhru vyzvednout v redakci časopisu.

Nechcete-li tipovat, najdete správnou odpověď na stránkách www.babiccinavolba.cz.

Staňte se fanoušky WOMAN&STYLE na FacebookuInstagramuPinterestu nebo Twitteru a nepropásněte žádnou z připravovaných soutěží.

Účastí v soutěži potvrzujete souhlas s Obecnými podmínkami soutěží.

Doporučené

1 komentář

Přidat komentář