Pro gurmány

Recepty: Velikonoční zajíčci

Přivítejte svátky jara receptem na velikonoční zajíčky, který rozsvítí vaši velikonoční tabuli. Přizvat můžete i ty nejmenší pomocníky. Zážitek a lahodná chuť zaručena.

Počet porcí: 10 ks

Ingredience na mandlové těsto:
150 g mandlové mouky
80 g celozrnné pšeničné mouky
40 g hladké mouky
150 g másla
30 g vejce
75 g cukru moučka
1 ks Mandlového cukru Vitana
½ ks Kypřicího prášku do pečiva Vitana

Na dohotovení:
200 g Hamé Extra džem Jahoda
100 g cukru moučka

Postup: Do prosáté mouky zamíchejte Kypřicí prášek do pečiva Vitana. Povolené máslo utřete s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vypichujte velikonoční tvary. Polovině motivů vypíchněte střed malým srdíčkem. Pečte při 180 °C dozlatova.

Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Spodní část potřete jahodovým Extra džemem Hamé a horní části pocukrujte. Nakonec dolní a horní části spojte.

Zdroj: Hamé / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář