Volný čas

Chcete být kreativní? Šijte!

Asi budu mluvit z duše většiny z nás žen, když řeknu, že máme upřímnou radost z vlastních nápadů. Čím víc se váš život začne točit kolem dětí, manžela a domácnosti, tím víc začne chátrat vaše vynalézavé a kreativní Já. Nemoct projevit a realizovat svou tvůrčí energii přináší mnoho špatného. Začnete být rozmrzelá a nakonec budete mít náladu pod psa. Přitom je to velmi jednoduché. Stačí jednu z domácích prací povýšit na umění. Pokud mohu radit, tak nejvíc se „vyřádíte“ u šití. Že šít neumíte? Ale to je hloupost!

Co dokážete s šicím strojem?
Vše se dá naučit. Nakupte hezké a kvalitní látky a začněte s jednoduchými střihy. Zkuste závěsy či povlečení. Budete mít radost z vašich malých úspěchů i z originálních doplňků. Když máte chuť tvořit neboli šít, jediné, co to dokáže umocnit, je šicí stroj. Jak ho ale vybrat?

Pokud jste úplný začátečník, koupíte šicí stroje v cenové relaci od třech do pěti tisíc. V začátku pro vás bude důležité především snadné ovládání a chránič prstů. Stroje vhodné pro začátečníky samouky mají základní pevně dané programy a naučíte se s nimi vše, co potřebujete. Všívání knoflíkových dírek, zipů i různé typy stehů. Téměř ke každému stroji lze dokoupit patky dle potřeby (př. na řasení či našívání perel). Velice rychle se propracujete od ložního prádla k jedinečnému oblečení.
brother_sici_stroj_01
Když už se cítíte jako profesionál, je dobré poslat šicí stroj pro začátečníky o dům dál a pořídit si mašinu, která využívá k práci i moderní technologie a paměť. Šicí stroj pro zkušené švadlenky tak už může mít až 100 programů, deset druhů automatických knoflíkových dírek a možnost dalších patek, třeba na patchwork či overlock. Mimochodem overlock vám ušetří mnoho práce, důkladně totiž začistí švy, ušité oblečení pak bude stejné kvality jako kupované.

Vdechněte svým výrobkům šmrnc pomocí obrázků a šablon
Víte, co je řezací plotr? Nevíte? Tak vězte, že hned jak zjistíte, k čemu se používá, budete ho potřebovat. Tato nenápadná věc vyrábí šablony. Ptáte se, k čemu by se vám mohly hodit? Ke všemu! S jejich pomocí si vyrobíte kouzelnou dekoraci nejen na Vánoce nebo vytvoříte ornament či obrázek na textil. Jak? Stačí, když máte šablonu v elektronické podobě na USB a připojíte ho k plotru, který následně do vámi vloženého materiálu (vysokogramážní papír nebo fólie) šablonu vyřeže. Pak už ji stačí jen použít třeba na výrobu svícnů, potisku na trika nebo na jmenovky na sklenice. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: Šicí technika Brother s.r.o. / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář