Pro maminky

Dřevěné hračky posílí u dětí harmonii s přírodou

Neholdujete-li plastům a dalším syntetickým materiálům, které nejsou do dětských rukou příliš vhodné, porozhlédněte se po originálních a neokoukaných dřevěných hračkách podporujících fantazii. Na trhu jich je nepřeberné množství, proto si z nich vyberou děti jakéhokoliv věku.

Proč dřevěné hračky?
Tyto hračky pro děti jsou v prvé řadě ekologické. Jelikož se jedná o biologicky rozložitelné produkty, nikterak nezatěžují životní prostředí. Současně se oproti plastovým variantám nemusíte bát o zdraví vašich dětí. Další jejich nespornou výhodou je značná odolnost vůči mechanickému poškození. Nebude tolik vadit, pokud těm nejmenším nechtěně vypadnou z rukou. S tím úzce souvisí i jejich delší životnost oproti hračkám z plastu. V neposlední řadě zmiňme jejich bezpečnost, co se týče batolat, jež vše velmi ráda strkají do pusy. Zpravidla se skládají z větších celků, proto nehrozí, že by je děti spolkly.

Každý si přijde na své
Mezi nejoblíbenější dřevěné hračky pro kluky patří propracované autodráhy a vláčkodráhy, které lze na sebe neomezeně napojovat. Dále to jsou zbraně v dětském provedení, z nichž velmi populární je flinta zvaná špuntovka. Hračky pro holky jsou tvořeny nepostradatelnými kočárky, postýlkami, kolébkami, domečky a oblékacími panenkami. Všechny děti předškolního věku si rády hrají s kostkami, vkládačkami, skládačkami a počitadly. Jedná se totiž o edukační hračky, jež zábavnou formou rozvíjí dětskou motoriku.

Jak o hračky pečovat?
I když jsou dřevěné hračky téměř nesmrtelné, je třeba se o ně správně starat, aby vám skutečně dlouho vydržely. Čistidla, jež se nejvíce osvědčila, naleznete ve své kuchyni. Jde o citronovou šťávu a ocet rozmíchaný v horké vodě. Naopak se zcela vyhněte chemickým čisticím prostředkům, které jsou určeny k ošetřování nábytku a podlah.

Zdroj: houpacikonik.cz / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář