Fashion

Trendy jara a léta 2022? Elegance snoubená s komfortem

Poslední roky se v módě nesou na tónině pohodlí. Částečně je to dáno i pandemií, kdy jsme si zvykli chodit více ve volnějším oblečení, teplákách a odvykli jsme si na upnuté věci. Jako třeba společenské šaty, které ženy zrovna moc ven nevynesly, takže ani nebyl důvod obouvat lodičky. Nahradily je tenisky, jež dokázaly, jak umí být elegantní.

Tenisky Adidas klidně i k saku
Není to sice úplně novinka, ale osvědčenou kombinací je sako, džíny a tenisky. Nejčastěji se nosí tmavé sáčko, světle modré džíny a bílé tenisky typu sneakers, jež nepůsobí tak sportovně, ale mají punc elegance polobotek. Pokud jde navíc o subtilní, látkový kousek, hodí se klidně i k šatům. Jestli si obujete sportovněji vyhlížející obuv, například běžeckou, jež má už vytvarovanější podešev a působí robustněji, oblékněte džíny typu slim. Zkrátka takové, které se dolu sužují a obepínají nohu. K širším nohavicím by působily humpolácky. Nejen ženy, ale i muži mohou k elegantním kouskům oblékat sportovní obuv. Populární jsou tenisky Adidas. Například černé sneakers s bílými proužky působí naprosto skvěle. A jak pro pány, tak i pro dámy vymyslela značka Skechers úchvatnou kolekci. Je designově nejen propracovaná, ale boty jsou díky stélce maximálně pohodlné, takže v nich vydržíte mnoho hodin, ať už budete chodit po schůzkách nebo běhat v lese. A všichni víme, že i při sportu musíte mít styl.

Dámský batoh je praktičtější než kabelka
Která z žen to nezná? Buď máme malou kabelku, do které se nevejdou pomalu ani dnešní velké telefony, anebo nosíme na rameni robustní kabelku, v níž máme vše potřebné. Někdy ale potřebujeme volné ruce. Malá kabelka je sice praktická, ovšem kam s věcmi, jež potřebujeme mít při sobě. Velká kabela zase leckdy padá z ramene. Stále trendovou záležitostí jsou batohy. Jejich výhodou je i skutečnost, že si zde můžete trochu více dovolit experimentovat. Jelikož dámský batoh nosíte na zádech, neruší tak sladěnost celkového outfitu. Batůžky jsou dnes velmi praktické. Mohou být subtilní, ale i robustní. Uvnitř najdete organizované uspořádání, tedy různé velikosti kapsiček, přepážky a další místa, kde se vám neztratí drobnosti a vejdou se vám sem i větší předměty. Batohy jsou látkové s úpravou proti nečistotám, elegantní kožené i z umělých materiálů. Neopomenutelnou vlastností batohů je i skutečnost, že vás tolik nebolí záda, jako když vláčíte kabelku na jednom rameni.

Kožené kabelky – skvělá investice
Někdy ovšem eleganci kabelky batůžek nenahradí, rozhodně by ve vašem šatníku chybět neměla. Jakou si pořídit? Určitě je dobré investovat do kožené kabelky. Proč? Jde totiž o přírodní materiál, který udrží tvar, je odolný a elegantní. Působí luxusně a hodí se k mnoha outfitům. Pokud si kupujete dražší kousek, měl by být nadčasový. Neměl by mít nápadnou barvu ani výraznější vzory. Nejpraktičtější je černá barva, tmavě modrá či hnědá. Ze světlých barev se nosí šedé a béžové, není na nich tolik vidět znečištění. Samozřejmě se nabízí, že kabelka pro denní nošení by měla být větší. Určitě je lepší, když je nejen dobře organizovaná, jak jsme napsali, ale měla by mít i uzavíratelná místa na zipy. Podstatná je samozřejmě i pevnost kabelky, ale v případě kvalitní kůže se vám nestane, že budete mít za chvíli beztvarý pytel.

Dětské boty – trendy
Zapomenout nesmíme ani na dětské boty. Zatímco dříve děcka nosila hlavně barevné botky, dnes seženete zmenšené variace mnoha „dospěláckých“ modelů. Děti přece tak rády obouvají naše boty, jelikož se jim líbí, tak proč jim nedopřát vlastní model. Nezapomeňte však na jediné, a sice formování dětské nohy. Kupujte skutečně kvalitní obuv s propracovanou stélkou. Například známý brand CCC nabízí spoustu kvalitních kousků, a to nejen pro děti, ale samozřejmě i dospělé.

Zdroj: CCC Czech / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář