Cestování

Nejkrásnější pláže světa

Na světě se nachází bezpočet nádherných pláží. Ať už hledáte romantické západy slunce, nebo chcete celý den ležet na bílém písku a vychutnávat exotické drinky, každý může objevit pro sebe tu pravou.

Dnes vás seznámíme s plážemi, které se můžou pyšnit označením „nejkrásnější“. Vítejte v ráji.
nejlepsi_plaze_Seychely_01
L’Anse Source D’Argent, La Digue, Seychely
La Digue je jedním z menších ostrovů Seychel, zato ale láká jednou z nejkrásnějších pláží na světě – L’Anse Source d’Argent (foto). Tato asi nejfotografovanější pláž nabízí úchvatnou kombinaci růžových žulových skal, plážového písku a palem. Většina ostrova je neobydlená a tvoří ji přírodní rezervace, což dodává tomuto místu klidnou, malebnou a exkluzivní atmosféru.
nejlepsi_plaze_Seychely_03
Lanikai Beach, Havaj, USA
Skoro kilometr zářícího písku, palem sklánějících se nad bílou pláží, tropická vegetace a spousta slunce dělá z této pláže jednu z nejkouzelnějších na Havaji, což je vzhledem k počtu a kráse pláží na tomto souostroví vyznamenání samo o sobě. Díky korálovému útesu je zde voda poměrně klidná, takže má neustále svoji „pohlednicovou“ temně zelenou barvu.

Fraser Island, Austrálie
Tento ostrov u pobřeží Queenslandu jen největším písečným ostrovem na světě a nabízí nejen nádherné pláže, ale také 1664 km2 nedotčeného přírodního ráje, což je také důvod proč byl zapsán na seznam Světového dědictví Unesco. Deštný prales se stromy starými tisíc let jako by vyrůstal přímo z písku. Nejvyšší písečné duny zde mají nadmořskou výšku přibližně 240 až 260 metrů. Na ostrově se nachází také několik sladkovodních jezer, které patří k jezerům s nejčistší vodou na světě.

Tulum, Mexiko
Plavání ve stínu starověkých Mayských zřícenin je hlavní atrakcí této lokality na východním pobřeží Yukatánského poloostrova. V tomto případě není „ve stínu“ jen slovní obrat – zbytky zdí a věží Mayského města se tyčí přímo nad pláží na 12 metrovém útesu. K dalším zajímavostem v okolí patří velké množství cenotů (Mayského původu – zatopený závrt krasového původu) s azurovou vodou, které jsou oblíbené především mezi potápěči.
nejlepsi_plaze_Maledivy_02
Maledivy – ostrovy
Pokud vaše představa dovolené na pláži obsahuje hýčkání v luxusních resortech nebo potápění mezi tropickými rybami, pak jsou Maledivy pro vás to pravé. Tento řetězec 1,102 ostrovů tvořících 26 atolů se rozkládá na rovníku jižně od Srí Lanky. Ostrovy nabízí nejen hluboké modré moře, tyrkysové útesy, bílé písečné pláže a palmy, ale také místní klasiku – bungalovy postavené na kůlech přímo nad lagunou (foto).
nejlepsi_plaze_Maledivy_01
Anse de Grande Saline, Saint-Barthélemy, Karibik
Jeden z mnoha nádherných ostrovů v Karibiku vystupuje z řady kombinací francouzské elegance a ostrovní pohody. Malý vulkanický 13 kilometrů dlouhý ostrůvek se může pochlubit 20 krásnými poklidnými plážemi a nespočtem menších zátok. Anse de Grande Saline získala své jméno díky solnému jezírku poblíž, je to klidná pláž s písčitým dnem, ideální na koupání. Vzhledem ke své odlehlosti, oblíbená destinace naturistů.

Ipanema, Rio de Janeiro, Brazílie
Pláž v jižní části Rio de Janeira známá díky písni Dívka z Ipanemy, nabízí eleganci a živý společenský ruch. Sousedí s dvěma neméně známými plážemi Copacabana a Leblon na jedné straně a horami Dois Irmãos (Dva bratři) na straně druhé. TV stanice Travel Channel ji zvolila top sexy pláží na světě.
nejlepsi_plaze_Bora_Bora_02
Matira Beach, Bora Bora, Tahiti
Tento kouzelný ostrůvek Francouzské Polynésie v jižním Pacifiku je symbolem romantiky. Uvnitř korálového útesu nad bývalou kalderou leží mělká modrá laguna, nad jejíž hladinu se zvedají poslední trosky kráteru, v tomto případě v podobě velkého ostrova a dvou dalších ostrovů – Toopua a Toopuaiti. Zelený ostrov bohatý na vegetaci je lemovaný bílým písečným pobřežím. Jedním ze dvou center na ostrově je Matira, též nazývaná „Matira point“, jedná se o nejjižnější cíp ostrova s nádhernou pláží a rozsáhlými lagunami.
nejlepsi_plaze_Bora_Bora_01
text: redakce / foto: bigstock, dreamstime

Doporučené

Přidat komentář