Hubnutí

Hrstková polévka na večeři pro sportovce i při redukci hmotnosti

Hrstková polévka patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Je sytá, plná vitaminů a její základní ingrediencí je směs luštěnin. Stačí dát po hrstce čočky, hrachu a fazolí nebo sáhnout po již připravené směsi, která obsahuje hned několik druhů těchto luštěnin.

„Hrstková polévka je vhodným pokrmem bohatým na bílkoviny, vlákninu a minerální látky. Poslouží jako odpolední svačina nebo večeře sportovcům i těm, kteří redukují svoji hmotnost. Pokud do porce polévky přidáme lžičku ghí, obohatíme pokrm o vhodné tuky a chuť bude lahodnější,“ doporučuje Mgr. Milan Merva, specialista na zdravý životní styl značky Menu Gold a osobní trenér.

Hrstka: Směs čočky velkozrnné, hrachu žlutého, fazole malé bílé, fazole barevné, fazole adzuki, čočky červené půlené a fazole mungo je určena primárně k přípravě hrstkové polévky. Můžeme z ní ale připravit i pomazánku, karbanátky nebo kaše (MENU GOLD Hrstka 500 g, cena cca 32,90 Kč).

Recept MENU GOLD: Hrstková polévka

Na 4 porce:
250 g směsi luštěnin Hrstka Menu Gold
3 kuličky nového koření
5 kuliček celého pepře
snítka libečku
2 mrkve
1 petržel
¼ celeru
petrželová nať
1 stroužek česneku
mletý pepř
mletá červená paprika
1 cibule
50 g másla
2 lžíce hladké mouky

Směs luštěnin Hrstka Menu Gold namočíme na 4 hodiny do studené vody. Před vařením směs slijeme a v čisté vodě vaříme spolu s novým kořením, celým pepřem a libečkem cca 50 minut. Občas promícháme. Poté přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou nadrobno. Osolíme, ochutíme a přidáme prolisovaný česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a orestujeme. Hotovou jíšku vmícháme do polévky a necháme projít varem. Hrstkovou polévku servírujeme ozdobenou čerstvou petrželkou.

Náš tip: můžeme podávat i s chlebem jako vydatnou večeři.

Zdroj: MENU GOLD

Doporučené

Přidat komentář