Sezóna kvalitního českého špenátu právě začíná

Právě v těchto jarních dnech probíhá první letošní sklizeň českého špenátu v Polabí a na Litoměřicku. Špenát je totiž plodina, která nemá ráda přílišné teplo. To způsobuje jeho předčasné vyzrání. Sklizený český špenát je v řádu hodin od sklizně omyt, zpracován a šokově zamrazen do podoby konečných produktů značky DIONE.

Pro českou firmu tak začíná jedno z klíčových období roku, patří totiž mezi největší zpracovatele špenátu ve střední Evropě. Díky bleskovému a šetrnému zpracování si po celý rok můžete dopřávat kvalitní český špenát, plný charakteristické chuti, vůně, barvy a v neposlední řadě také vitamínů a celé řady minerálních a nutričních látek.
dione_spenat_01
Značka DIONE špenát nabízí hned v několika podobách: listový špenát řezaný volný nebo lisovaný do porcí, dále v podobě protlaku a velmi oblíbený je také ochucený, který dokáže zjednodušit a zrychlit práci v kuchyni. Tu usnadní i dobrý recept, dnes si můžete vybrat hned ze tří.

Jako předkrm se ideálně hodí špenátový koláč, který je stejně dobrý horký i studený.

Budete potřebovat:
1x balení listového těsta
2 lžíce rostlinného oleje
1x cibule
2 stroužky česneku
1 balení Špenátu Dione
200 g zakysané smetany
200 g strouhaného sýra
3 vejce
sůl
pepř
dione_spenat_05
Příprava: Balíček listového těsta rozválejte do kulaté formy a propíchejte. Na rozpáleném oleji zpěníte cibulku, přidáte rozdrcený česnek a špenát Dione připravený dle návodu na obalu. Směs osolte, opepřete a dejte zchladit. Následně vmícháte zakysanou smetanu, cca 200 g strouhaného sýra a 3 vajíčka. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte asi 25-30 min.

Nebo vyzkoušejte oblíbené těstoviny se špenátovou omáčkou.

Budete potřebovat:
1 balení Listového Špenátu Dione
500 g těstovin (např. fusilli)
1 stroužek česneku
250 g mascarpone
1 citrón
30 g parmazánu
50 g piniových jadýrek
sůl
pepř
dione_spenat_03
Příprava: Listový špenát Dione a těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Polovinu špenátu rozmixujte se stroužkem česneku, 250 g mascarpone, šťávou z 1 citrónu a 30 g parmazánu na hladkou omáčku. Do těstovin vmíchejte omáčku, 50 g lehce opražených piniových jadýrek, zbývající špenát a vše osolte, opepřete a prohřejte. Podávejte posypané parmazánem.

Třetí recept je ideální, nemáte-li příliš času, ale rádi byste připravili plnohodnotné jídlo k obědu nebo večeři. Jsou to těstoviny s kuřecím masem.

Budete potřebovat:
1 balení Listového špenátu Dione
500 g těstovin
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
250 g kuřecích prsou
2 stroužky česneku
sůl
pepř
250 g smetany
100 g strouhaného sýra
dione_spenat_04
Příprava: Těstoviny opět uvařte podle návodu na obalu. Během toho dejte na předehřátou pánev orestovat na malém množství oleje na kostičky nakrájenou cibuli a malé kousky omytého kuřecího masa. Po orestování masa přidejte rozmrazené porce listového špenátu, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a nechte prohřát. Směs zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Scezené a propláchnuté těstoviny dejte na vyhřátý talíř a přelijte připravenou směsí. Na závěr můžete posypat nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

text: Dione / foto: Dione / komerční sdělení

Sdílejte článek s přáteli

Doporučené články

Zdraví kloubů není jen výsledkem dědičných predispozic, ale také toho, jaký život vedeme. Geny hrají důležitou roli ve tvorbě chrupavek

Ulpělé stopy od špinavých tlapek. Chuchvalce prachu v rozích. Müsli rozsypané po celé podlaze. Každodenní nehody, které je potřeba řešit,

Dopřejte si jedinečný krém od Di Angelo Cosmetics, ve kterém najdete sílu těch nejefektivnějších složek a strategií proti předčasnému stárnutí

Přidejte se k nám