Bydlení

Kde na nás nejčastěji číhají mikroby a jak s nimi zatočit?

Máte doma čisto, že by se dalo jíst z podlahy? Podívejte se na vaši domácnost očima mikrobiologa a odhalte nová místa, kde s největší pravděpodobností naleznete více bakterií a virů, než byste čekali.
sanytol_mikroby_02
Na prvních místech by se umístily ovladače, klávesnice a počítačové myši. Vždyť si povšimněte, jak obyčejný ovladač na televizi během jednoho večera putuje z ruky do ruky většiny členů domácnosti. Často na něj při úklidu zapomínáme a přitom stačí jen použít například praktické Sanytol dezinfekční utěrky, setřít jeho povrch a zbavit jej tak virů, bakterií i plísní. Neobsahuje chlór, a proto nepoškozuje barvu ani povrch ošetřených předmětů.

Dalším oblíbeným místem, kde se mikrobům velmi dobře daří, jsou telefony. V některých domácnostech jsou bezkonkurenční jedničkou ve výskytu bakterií a virů. Jen si uvědomte, kolikrát za den telefon berete do ruky a bude vám to jasné. I zde spolehlivě zničí mikroby Sanytol dezinfekční utěrky.

Kliky, opět patří do první skupiny. Dotýkáme se jich mnohokrát denně a tím na ně přenášíme mikroby. Dalšími jsou taková spíše skrytá místa, jako je spodní hrana pracovního nebo jídelního stolu. I zde mikrobiolog téměř spolehlivě nalezne malou „zoologickou“ zahradu. Díky tomu, jak se o stůl opíráme, přenášíme na něj mikroby, které jsme si přinesli z venku. Navíc při úklidu často čistíme horní plochy, ale na hrany a zejména na spodní plochy se dostává jen občas. Ať jsou to kliky či spodní hrana stolu, snadno si s bakteriemi a viry poradíte pomocí Sanytol univerzálního čističe ve spreji. Stačí jednoduše nastříkat a setřít a je vydezinfikováno.
sanytol_mikroby_03
Pokud máte doma malé děti, nezapomínejte na hračky, děti je rády půjčují, a divili byste se, kolik mikrobů se objeví po takové malé hravé návštěvě kamaráda. Sanytol univerzální čistič 2v1 v podobě aerosolu snadno nastříkáte, čistí do hloubky a zároveň dezinfikuje. Lze jej použít jako čistič a dezinfekci v jednom nebo pouze jako dezinfekci již čistých ploch. Neobsahuje chlór, a proto oblíbené autíčko vašeho malého nezmění po ošetření barvu.

Za zmínku určitě stojí i okolí košů, nebo prostor, kam dáváte misku svému pejskovi, nebo výlevky v kuchyni či v koupelně nebo kohoutky u umyvadla. Takových míst je opravdu hodně a nemusíte být ani mikrobiolog, aby vám bylo jasné, že občas je potřeba vyhnat mikroby z naší domácnosti.

Výrobky Sanytol jsou bez chlóru, čistí i dezinfikují, ničí 99% bakterií, virů i plísní. Tak proč jim nedat šanci.

zdroj: Sanytol / komerční sdělení

Doporučené

1 komentář

Přidat komentář