Beauty

Kosmetické tipy pro pracující ženy

Chcete se, i přes svůj hektický rozvrh, starat o svou pleť tak, aby nevykazovala známky předčasného stárnutí? Dnes vám přinášíme několik rad a tipů, které byste měla mít na paměti.

Make-up
Málokterá z nás si může dovolit ráno vyběhnout do práce nebo na schůzku bez make-upu. Dnes je však na trhu již mnoho produktů, jejichž použití je velmi rychlé a funkci make-upu zastanou. Pořiďte si BB krém nebo CC krém a sjednoťte jím barvu své pleti. Pro zvýraznění očí vám pak stačí nanést na horní víčko stín v tělové barvě a použít jednu vrstvu řasenky, na rty lesk a je hotovo.

Zdravá výživa
I přes to, že máte nabitý rozvrh, vzdejte se návštěv rychlého občerstvení, své pleti tím uděláte opravdovou radost. Připravte si do práce raději krabičku s ovocem, sušeným ovocem, kuskusem (těstovinami) a zeleninou nebo s ořechy. Dobře vám poslouží také jogurt a celozrnné pečivo. Jezte pravidelně malé porce, udržíte si tak energii po celý den.
kosmeticke_tipy_pracujici_zeny_02
Voda
Respektujte úlohu vody v péči o svou pleť. Voda dodává kůži potřebnou hydrataci, udržuje ji pružnou a vláčnou. Dostatek vody může pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek, je nesmírně důležitá pro očistu těla. Pomáhá z těla odstranit toxiny a volné radikály, které poškozují buňky a způsobují předčasné stárnutí.

Odlíčení a noční péče
Jste večer příliš unavená na komplikované odličování? I na tuto variantu myslí kosmetické firmy. V obchodech s kvalitní kosmetikou dnes najdete produkty jako je micelární voda nebo micelární gel, které se rychle a efektivně postarají o odlíčení celého vašeho obličeje. Na noc pak na pleť naneste (klidně silnou) vrstvu nějakého výživného krému, který pomůže pleti zregenerovat.
kosmeticke_tipy_pracujici_zeny_03
Spánek
V neposlední řadě nepodceňujte sílu nočního odpočinku. Ve spánku dostane vaše pleť čas na regeneraci a obnovu, ráno je potom svěžejší a není třeba s ní zdlouhavě pracovat, aby se dostala zpět do formy. Dopřejte si denně alespoň 8 hodin spánku, vaše pleť vám poděkuje.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář