Beauty

Jak na plesové líčení

Plesová sezona se blíží a spousta z Vás určitě začíná přemýšlet o šatech, botách a doplňcích. Velkou a důležitou součástí takové události je ale také večerní make-up. Jeho hlavním znakem je stoprocentně to, že musíte přidat. Denní make-up, na který je většina z Vás zvyklá, nebude pod žlutými a tlumenými světly vidět. Všeobecně platí, že můžete popustit uzdu své fantazii – jsou dovoleny výraznější rtěnky, třpytky nebo i nalepovací řasy.
plesove_liceni_01
Když vezmeme celý postup od začátku, tak už make-upu použijte větší vrstvu. Ne více make-upu najednou, ale postupně vrstvit, aby Váš look nevypadal jako maska. Důležité je dobře zapudrovat, aby v parných sálech Vaše snaha nepřišla hned vniveč.

Výraznější oči a obočí nemusím asi zdůrazňovat. Doporučuji používat lesklejší či třpytivější stíny (pozor u zralejší pleti, tam opatrně), nebo si pořídit samostatné třpytky a v koutku oka je doplnit. Značka Urban Decay například nabízí podkladovou bázi pod oční stíny, která vytvoří metalový efekt a zvýrazní více daný stín, takže nemusíte pořizovat extra stíny na večer, pokud je nejste schopna využít.

Další kapitolou jsou nalepovací řasy. Ve své podstatě je jedno, jaké si pořídíte, důležité je lepidlo. To musí být velmi kvalitní, potom nemusíte mít strach, že se Vám řasy odlepí. Osobně doporučuji značku DUO. Řasy se snažte nalepit co nejblíže těch Vašich, tam, kde byste malovala tekutou linku. Doporučuji si to párkrát zkusit předem, není to nic těžkého, ale chce to cvik. Jen pozor – až budete odličovat zbytky lepidla – řasu nepřetrhněte.
plesove_liceni_03
Rty malujte výrazněji, nebojte se výraznějších (sytějších) barev a lesků. Pokud si nejste jista intenzitou, najděte si místo, kde jsou lehce tlumenější světla do žluté barvy.

text: Marcela Žacová (www.marse-liceni.cz) / foto: bigstock, dreamstime

Doporučené

Přidat komentář