Volný čas

Připravte si už nyní karnevalové kostýmy na Masopust

Do různých masek se oblékáme několikrát v roce. Baví nás to, a tak si užíváme na konci dubna čarodějnické kostýmy, děti mnohdy slaví v kostýmech v červnu Den dětí, na konci října si navlékáme halloweenské kostýmy, v prosinci se převtělujeme do čertů, andělů a Mikulášů… A příležitostí se najde ještě mnohem více. Tu nejtypičtější událost jsem zatím vynechala – je jí čas karnevalů, tedy u nás v České republice masopust.

Karneval, masopust, fašank, ostatky, končiny, voračky, voráčí – to vše jsou české a moravské výrazy pro jednu a tu samou událost. Slaví se mezi svátkem Třech králů, tedy po 6. lednu a předvelikonoční Popeleční (nebo Škaredou) středou (jejíž datum se však každoročně mění podle data Velikonoc). Tento rozverný svátek, který je spojen s masopustní zábavou a karnevalem, má však původ již v předkřesťanském kultu zimního slunovratu. Pro nás je pak podstatné zejména to, že právě v tomto období si můžeme užívat karnevaly, a tedy i karnevalové kostýmy.

Na Masopust dobře vybavte především děti
Karnevalové kostýmy pro děti jsou mnohem více než jen oblečením na karneval na jedno použití (víme, jak rychle děti ze všeho vyrostou). Kostým jim je třeba nechat jako hračku. I po karnevalu si mohou užívat obleček včeličky, klauna, kočky, kovboje i oblíbený kostým čarodějnice. Kluci si vyhrají v kostýmu rytíře či Batmana. Milují i kostým upíra, indiána a kovboje.

Líbí se vašim dětem karnevalové masky? Nemusíte jim hned kupovat několik kompletních kostýmů. Perfektně se zabaví i v dětských maskách na obličej a škraboškách. Jsou levné a třeba set zvířecích masek je skvělý dárek, který zaujme více než mnohé z hraček.

Karnevalové kostýmy pro dospělé
Pojďme si však karneval užít, i když nám už je o něco více let. Karnevalové kostýmy navodí tu správnou atmosféru i mezi dospělými. Mezi ženami je oblíbený kostým policajtky, sestřičky, pirátky, zkusit lze i efektní kostým 30. léta. Pánové milují kostým kovboje, upíra, piráta i různé uniformy. Nezapomeňte, že pro dokonalou masku potřebujete nejen kostým, ale i různé doplňky, jako jsou paruky, nalepovací vousy, uši, nos, zuby, klobouky, brýle a další.

Vtipné kostýmy nikdy nic nezkazí
Přemýšlíte nad kostýmem, který bude stát za to? Vtipné karnevalové kostýmy pobaví a nic nezkazí. Oblečte se klidně za chilli papričku, nafoukněte na sobě kostým zápasníka sumo, avšak hitem bude i některá postavička z Teletubbies. Úspěch slaví tradičně vtipné zvířecí kostýmy – co tak růžová gorila?

Ženy milují sexy kostýmy
Sexy dámské kostýmy nepatří jen do ložnic odvážnějších párů. Ženy je rády nosí i jako dobře vypadající karnevalové kostýmy. A nemusí to být jen kostým sestřičky. Hitem je Burlesque kočka, Bondage zaječice i přísná oficírka.

Zdroj: Nejlevnější kostýmy / foto: archiv / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář