Produktové tipy

18+: Víme, která vína se hodí k valentýnské romantice

Svatý Valentýn se už v Česku stal tradicí a má i své zažité rituály. Páry si obvykle vyjadřují lásku nějakým dárkem, nejčastěji čokoládou a květinami. Zvykem bývá i přípitek, který naladí milence na romantickou notu. Pokud si lámete hlavu nad tím, jaké pití bude pro tento okamžik nejlepší, nechte se inspirovat.

Romantika = bublinky
K romantice zaručeně patří kvalitní bublinky. Ovšem stejně jako každý vztah je jedinečný, tak i mezi sekty je mnoho rozdílů. Jeden je vyzrálý a založený na tradičních hodnotách, zatímco druhý je plný vášně a překvapení. Ať už pro své valentýnské radovánky zvolíte kteroukoli variantu, nejspíše nešlápnete vedle. Sektu totiž bývají přičítány afrodiziakální účinky. Říká se, že tento nápoj obsahuje stopové minerály, které jsou nezbytné pro produkci ženských i mužských pohlavních hormonů a jeho vůně, která k nám díky bublinkám proniká ještě výrazněji, je prý něčím podobná vůni ženských feromonů.

Důležitý je i rituál spojený s jeho podáváním. Ten typický zvuk při uvolnění špuntu, šumění bublinek a přiťuknutí s dlouhým očním kontaktem, to vše dává jasné znamení, že je čas rozehrát váš vlastní milostný příběh.

Náš tip: Pokud hledáte sekt, který se bude k romantice hodit nejen chutí a příjemným perlením, ale i svým designem, vyberte si Bohemia Sekt La Fleur se speciálním bílým povrchem, na který můžete partnerovi napsat vzkaz. To bude romantika! Díky výraznému aroma rozkvetlých růží a muškátů a svěží ovocné chuti skvěle doladí láskyplné chvíle ve dvou. Tento sekt je zároveň výbornou volbou k valentýnským pokrmům, jako jsou dezerty, zmrzlina a ovoce.

Růžové je sázka na jistotu
Růžová vína jsou prostě v kurzu! Během několika let se díky své svěží jednoduché chuti a barvě stala typickými nápoji pro romantické chvíle. „Růžová vína se vyznačují bohatým ovocným aroma a vysokou svěžestí s pikantní kyselinkou. Hodí se pro všechny, kteří si chtějí užít lehkost vína. Jsou i dobrou volbou pro případy, že si nejste jisti, jaké víno váš protějšek preferuje,“ radí trojnásobný sommelier roku David Král.

Chuť každého rosé nejlépe vynikne, když jej pijete jako mladé víno a vychlazené na 9 až 11 stupňů. Pokud chcete experimentovat, vyzkoušejte jej podávat na ledu nebo z nich vytvořte vinný koktejl.

Náš tip: Vyzkoušejte znamenité rosé z vinařství Chateau Bzenec s lehce růžovým odstínem a aroma lesních plodů a sušených bylin. Typickou lahev snadno poznáte podle zobrazení sokola na etiketě. Pokud chcete k vínu servírovat nějakou chuťovku, ideální volbou jsou jemné kozí sýry, parmezán nebo Pecorino.
bohemia
Červené vzbudí vášeň
Jak je známo, červené víno probouzí smyslné touhy. Jeho účinky můžete podtrhnout tím, že do hry přidáte také čokoládu. Tu nechte nejprve pomalu rozpustit na jazyku tak, aby zasáhla všechny chuťové pohárky. Poté jej zapijte douškem červeného vína. Tato kombinace a vzájemné partnerské krmení bude zárukou nezapomenutelného večera plného vášně. Pokud patří červená vína k vašim favoritům, ale rádi byste na Valentýna vyzkoušeli něco více nevšedního, pak je pro vás ideální volbou červený sekt, jehož sytě rubínová barva a výrazné aroma vytvoří to správné naladění.

Náš tip: K vášnivému večeru ve dvou se výtečně hodí lahvinka Zweigeltrebe z vinařství Víno Mikulov s temně rubínově červenou barvou a ovocně kořenitou vůní s tóny třešní, višní či švestek. Chuť vína je harmonická, velmi jemná s lehkou tříslovinou. Svým charakterem je ideálním partnerem k čokoládě a čokoládovým dezertům.

Nepijete alkohol? Přípitku se nevzdávejte
Únor bývá pro mnohé měsícem odpočinku od alkoholu. To ale nemusí být důvod, proč si přípitek na Valentýna nedopřát. Alternativu nabízí růžový Bohemia Sekt bez alkoholu, který vás svou chutí plně uspokojí. Rozhodně tak nebudete mít pocit, že přicházíte o klasický přípitek. Zároveň ho oceníte, pokud jste těhotná nebo se chystáte usednout za volant.

Vína jsou k dostání v maloobchodě a na www.osobnivinoteka.cz.

Zdroj: Pepr Consulting / foto, dreamstime, výrobce / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář