Beauty

Keratin na vlasy – víte, s čím vám vlastně pomůže?

Možná již vlasovou kosmetiku s keratinem používáte, nebo po ní pokukujete. Víte ale, k čemu keratin skutečně je a kdy vám pomůže?

Keratin není nic, co by naše vlasy neznaly. To proto, že je vlastně základní stavební bílkovinou našich vlasů. Je to právě keratin, který ovlivňuje, jakou kvalitu naše vlasy mají i jaká je jejich struktura. Podle toho pak máme vlasy rovné, či kudrnaté. Tento protein dokážeme našim vlasům dodat různou vlasovou kosmetikou. Keratin na vlasy bývá součástí šamponů, keratinových kúr, regeneračních keratinových masek, nebo se dá aplikovat pomocí spreje zcela samostatně.

Co keratin na vlasy umí?
V první řadě vlasy regeneruje a chrání. Pokud vás zlobí nechtěné vlny, právě keratin dokáže vlasy narovnat. Srovná totiž jejich povrch a vlasy se přestanou točit. Umí však chránit i vlasy po barvení. Díky keratinu je barva stálejší a nebledne. Keratin se hodí na všechny typy vlasů – normální i jemné. Snad jen milovnice vln a kudrlinek by se jej měly vyvarovat. Tedy pokud si je chtějí zachovat.

Znáte brazilský keratin?
O brazilském keratinu jste již nejspíš něco málo slyšely. Jde o přírodní keratin, který se aplikuje jako dlouhodobě působící metoda pro narovnání vlasů. Brazilský keratin lze aplikovat v salonech, ale i doma. Potřebujete však žehličku na vlasy. Brazilský keratin se aplikuje na vlhké vlasy. Po jejich vysušení se pak pramen po prameni zažehluje žehličkou na vlasy nastavenou na teplotu 220 °C. Existuje však i snadnější aplikace. K té je nezbytnou součástí žehlička na vlasy s keratinem.

Žehlička s keratinem má již žehlicí destičky přímo napuštěné keratinem. Díky tomu nejenže narovnává vlasy a chrání je před krepatěním, ale současně chrání naše vlasy před poškozením teplem žehličky. Vlasy jsou též nádherně lesklé, nevysušují se a nelámou, neelektrizují a jak bylo řečeno, nekrepatí.

Zdroj: Notino / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář