Bydlení

Připravte terasu na novou sezonu!

Jaro je konečně tady a vy se nemůžete dočkat, až si budete na terase či balkoně opět vychutnávat kávu nebo posedíte s přáteli? Než nastane vhodná doba, využijte volného času a připravte mezitím své venkovní zákoutí. Pomocí několika jednoduchých kutilských kroků můžete svůj balkon nebo terasu proměnit v živou a příjemnou oázu pro užívání si teplejšího počasí.

Než se pustíte do úpravy balkonu nebo terasy, odstraňte veškerý nepořádek a nečistoty, jako je spadané listí, uschlé rostliny v květináčích a zapomenuté předměty, které se na nich mohly nahromadit. Zameťte podlahu, otřete všechny povrchy a očistěte nábytek. Proberte dekorace a rozhodněte se, které si ponecháte, kterých je lepší se zbavit a které lze ještě kreativně opravit.

Vsaďte na nové barvy
Rychlým a snadným způsobem, jak během jednoho nebo dvou víkendových odpolední vdechnout venkovnímu prostoru nový život, je osvěžit nebo obarvit věci, které již máte. Navíc při kontrole zimních škod možná zjistíte, že některé z nich je třeba znovu natřít a ošetřit, protože počasí si na nich vybralo svou daň.

Zvažte použití jasných, výrazných barev, které dodají vašemu venkovnímu prostoru trochu života. Můžete také zvolit odstíny, které doplňují stávající dekorace, rostliny nebo prvky v okolní krajině.

Vyberte barvy podle typu materiálu
Ať už se jedná o zahradní nábytek, venkovní skříňky, květináče nebo stojany na kytky, při péči o ně hraje nejdůležitější roli materiál, ze kterého jsou vyrobeny, a podle toho je třeba vybrat správný produkt. U těch ze dřeva použijte vhodnou lazuru, která je ochrání nejen před povětrnostními vlivy a vlhkostí, ale také před UV zářením. Pokud chcete dřevěný stojan nebo nábytek pouze ošetřit a zvýraznit jeho přirozený odstín, použijte například lazuru Xyladecor NATUR PRO, která na povrchu dřeva vytvoří elegantní polomatný saténový film a zároveň ho ochrání až na 6 let. Pokud ovšem chcete svým dřevěným prvkům dodat živější zbarvení, bude tou správnou volbou lazura Luxol Dekor, u které máte na výběr až z 10 trendy odstínů.

U kousků z kovu se doporučuje nejprve očistit všechny povrchy vodou s kapkou čisticího prostředku, případně kartáčem na kov odstranit rez. Pokud použijete barvu Hammerite Přímo na rez, můžete ji nanášet i přímo na zkorodovaný kov bez nutnosti základního nátěru. Barva je rovněž vodoodpudivá a odolná proti nárazu a dodává se v různých odstínech, které dodají kovovým prvkům ten správný styl.

Chcete-li barevné vylepšení venkovního prostoru doladit do dokonalosti, zvažte ještě doplnění zahradního nábytku o nové polštáře nebo pořízení venkovního koberce ve stejném odstínu. A až pominou rizika mrazivých nocí, rozhodně nezapomeňte vše doplnit novými rostlinami a květinami. Jaký by to byl relaxační prostor bez trochy zeleně!
Exterior_Wooden planter detail_blue (1)Produktové tipy:

Xyladecor NATUR PRO je olejová lazura na vodní bázi, která chrání dřevo před UV zářením a nepříznivými povětrnostními vlivy. Poskytuje ochranu až na 6 let, rychle schne a je odolná vůči běžným čisticím prostředkům. Obsahuje přírodní oleje z obnovitelných zdrojů, je bez zápachu a zvýrazňuje přirozenou strukturu dřeva. Je určena pro všechny dřevěné povrchy v exteriéru i interiéru.

Luxol Dekor je krycí olejová lazura na vodní bázi pro dekorativní nátěry dřeva s ochranou proti povětrnostním vlivům a UV záření. Je rychleschnoucí, vodoodpudivá, má vysokou přilnavost, mechanickou odolnost a hluboce penetruje. Vyniká stálobarevnými odstíny a je vhodná i pro nátěry v interiéru. Na výběr je 10 trendy odstínů.

Hammerite Přímo na rez je antikorozní a dekorativní barva na železné kovy pro použití v interiéru i exteriéru. Je speciálně vyvinutá přímo na zrezivělý kov, má vysokou vodoodpudivost a poskytuje aktivní ochranu proti korozi až na 8 let. Kromě toho je omyvatelná, odolná proti ohybu a nárazu a má vysokou tepelnou a chemickou odolnost. Lze ji použít na brány, ploty, garážová vrata, kovové dekorace, zábradlí, zahradní nábytek a další železné kovové povrchy.

Zdroj: AkzoNobel / komerční sdělení

Doporučené

Přidat komentář