Beauty

5 tipů jak vypadat dobře i bez make-upu

Léto je v plném proudu a mnoho žen řeší ráno před zrcadlem dilema – make-up ano či ne? Mnoho žen si myslí, že použití make-upu je jedinou možností k dosažení bezchybného vzhledu. Ačkoli je make-up jednoznačně velkým přítelem ženy, nemusíte ho používat denně, abyste vypadala hezky. Každý den ráno trávíme i desítky minut líčením a zamaskováváním různých nedostatků pleti. Přitom by mnohým z nás stačilo dodržovat pár jednoduchých zásad a make-up bychom nemusely používat vůbec. Ušetřily bychom tak nejen čas, ale také spoustu peněz.

Mytí obličeje
Pokud chcete, aby vaše tvář vypadala zdravě a byla zářivější, je nezbytné ji každé ráno a každý večer důkladně umýt, a to nějakým šetrným čistícím přípravkem, po kterém nebude vaše pleť začervenalá a suchá. Možná vám to přijde jako samozřejmost, ale průzkumy ukazují, že mnoho žen si myje obličeje pouze večer, a to nestačí. Mytí obličeje dvakrát denně pomůže odvrátit akné a ucpané póry, zajistí, že pleť nebude zašedlá se známkami únavy.

Hydratace
Velmi důležité je vybrat si kvalitní hydratační péči, určenou právě pro váš typ pleti tak, aby po nanesení nezůstala mastná a lesklá a použít ji ihned po umytí obličeje – jak ráno (denní hydratační krém), tak také večer (noční hydratační krém). Nezbytné pro udržení zdravého vzhledu pleti je také to, aby měl váš hydratační krém dostatečnou ochranu před nepříznivým slunečním zářením (SPF).

Balzám na rty
Jako balzám na rty – pro jejich výživu a vláčnost – můžete použít malé množství kokosového oleje. Ten zajistí, že vaše rty nebudou suché a popraskané, udrží je hydratované a svěží, se zdravým leskem.
jak_vypadat_dobre_bez_makeupu_02
Zdravá strava
Je-li vaše tělo zdravé, je zdravá i jeho pokožka. To, co jíte, hraje ve zdraví pokožky velmi důležitou roli. Ujistěte se tedy, že tělu dodáváte všechny nezbytné živiny, vitamíny, minerály a antioxidanty. Nezbytnou součástí zdravé stravy je zejména čistá voda, ovoce a zelenina. Dále byste do svého jídelníčku měla zařadit ryby, vejce a ořechy, bílé pečivo vyměnit za celozrnné, odpolední kávu za zelený čaj.

Životospráva
Ani kouření a pití alkoholu vám s krásnou pletí nepomůže. Kouření způsobuje předčasné stárnutí a špatný krevní oběh. Různé komponenty v alkoholu inhibují srdeční funkci a snižují průtok kyslíku v kůži. Omezením těchto dvou špatných návyků můžete výrazně zlepšit vzhled vaší pleti.

Být krásná i bez make-upu není zase až tak těžké, i malé změny ve vašem způsobu života můžou zajistit, že nebudete muset dlouhou dobu používat make-up vůbec, případně si vystačíte s nějakým lehkým tónovacím krémem, který sjednotí tón pleti.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář