Beauty

Naložte své tělo do vody

Kůže je největším orgánem těla. Chrání vnitřní prostředí našeho organizmu, je v ní uložena řada nervových zakončení, pomáhá vylučovat chemické látky z těla, působí jako termoregulace a má spoustu dalších funkcí. Je tedy nesmírně důležité se o ni dobře starat.
voda_pokozka_02
Na trhu se prodává mnoho produktů, které slibují, že při jejich pravidelném používání bude vaše kůže zdravá a bezchybná. Tím nejdůležitějším, co naše kůže opravdu potřebuje a bez čeho se zdravá a krásná kůže neobejde, je však voda. Pití vody (alespoň 8 sklenic denně) je jedním z nejjednodušších a přitom nejefektivnějších způsobů, jak o svou kůži pečovat.

Voda dodává kůži potřebnou hydrataci, udržuje ji pružnou a vláčnou. Dostatečný přísun vody každý den vám také pomůže omezit problémy s pupínky a akné, voda je důležitá i pro udržení ideální rovnováhy pH v pokožce. Jedním z nejčastějších příznaků dehydratace kůže je ztráta její pružnosti. Pokud je to i váš problém, zvyšte přísun vody. Dostatek vody může také pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek. Ti, kdo dodržují pitný režim a vypijí denně alespoň 8 sklenic vody, trpí méně akné, jizvičkami po akné, jemnými linkami i vráskami. Ty samozřejmě s věkem přijdou, ale může to být mnohem později.

Voda je také nesmírně důležitá pro očistu těla. Pomáhá z těla odstranit toxiny a volné radikály, které poškozují naše buňky a způsobují tak předčasné stárnutí. Mají neblahý vliv i na naše zdraví a celkově na kvalitu i délku života. Zvýšený příjem vody je jedním z nejlepších a nejjednodušších způsobů, jak zajistit lepší zdraví pokožce svého těla.

text: redakce / foto: bigstock

Doporučené

Přidat komentář