Beauty

Nahé ‚nude‘ líčení

Takzvané nahé líčení je stále více oblíbeným způsobem jak podtrhnou svou krásu a přitom vypadat přirozeně. Jeho podstatou ale není nelíčit se vůbec, nebo použít k líčení pouze řasenku. O čem to tedy je?

Sjednocená pleť
Základním kamenem pro vytvoření přirozeného looku je sjednocená pleť. Důležitá je samozřejmě každodenní péče, ale i více problematická či zralejší pleť může vypadat perfektně za pomoci správně zvoleného make-upu a podkladové báze. Nutností je tedy znát typ své pleti, k jejich správnému výběru. Kvalitní podkladové báze má například Dermacol s výběrem ze čtyř druhů a to klasické, rozjasňující, matující a vyhlazující, takže si jistě každá z vás najde tu svou. Když už se pro bázi pod make-up rozhodnete, sledujte zejména to, zda na vaší pleti vytvoří příjemný film. Báze zamezuje make-upu, aby se dostal do pórů a vrásek, vaše pleť tedy po jejím použití vypadá hladší a čistší.

Make-up si vždy vybírejte podle typu své pleti, nikoli podle jeho krytí! Krytí je až druhé kritérium, protože pokud si zvolíte například na suchou pleť matující, budou se vám tvořit šupinky. Dobře zvolený make-up ale také potřebuje správné nanášení. Stoprocentně jej nanášejte štětcem nebo beauty blenderem. Make-up se více zapracuje, vydrží déle a bude vypadat přirozeněji – a je to stejně rychlé jako ruce.
nahe_liceni_02
Oči
Oči nesmíte z celého procesu vynechat. Nejlépe je nanést alespoň tělový stín po celé ploše a do vnějšího koutku aplikovat světlonce hnědou – můžete si ale zvolit i pudrovou růžovou, či jiné jemné barvy. Například značka Urban Decay, která je nově i v ČR má specializované paletky barev pro takovéto líčení. U nahého líčení tedy nemusíte být nenamalovaná, pouze vše volíte v jemných odstínech.

Tváře a rty
Na tváře zvolte jemný odstín a naneste pouze jemně na lícní kosti. Velmi efektivní je také použít pouze konturovací pudry na vymodelování obličeje, které jsou v jemných tónech hnědé. Na rty použijte spíše lesk či velmi jemnou barvu rtěnky.

A je to. Vaše nahé líčení je hotové.

text: Marcela Žacová (www.marse-liceni.cz) / foto: bigstock, dreamstime

Doporučené

Přidat komentář