Beauty

6 tipů, jak vstávat krásná

Po dlouhém dni v práci nebo po návratu z párty je pro většinu z nás péče o pleť to poslední, čemu se chceme věnovat. Pokud ale vynecháte svou večerní „beauty“ chvilku, nemůžete se divit, že vstanete s nateklýma očima a matnou, unavenou pletí. I když můžete sem tam vynechat něco ze svých ranních zkrášlujících rituálů, pro ty večerní to rozhodně neplatí, nehledě na to, jak moc jste unavená. A co tedy dělat, abychom se ráno probouzely krásné?

Koupel
Když se večer vracíte domů, je pro vás nejdůležitější odložit starosti a relaxovat. Každý má svůj vlastní rituál, kterým se zbavuje stresu a napětí z práce. Sklenka vína, nebo sledování oblíbeného seriálu, určitě nepatří mezi ty nejzdravější a ráno nebudete vypadat odpočatá. Zkuste vyměnit nezdravé rituály za zdravé, například za koupel s bylinkami (doporučujeme levanduli, růži nebo jasmín), pomůže vám s relaxací a budete lépe spát.

Odstraňte make-up
Spát s make-upem je ta nejjistější cesta k podrážděné pleti, předčasnému vzniku vrásek a projevům akné. Během dne se k make-upu přidávají částice prachu, bakterie a další nečistoty, které vám společnými silami ucpou póry. Aby mohla pokožka v noci volně dýchat, musíte z ní všechny tyto nečistoty před spaním odstranit.
vstavat_krasna_04
Hydratujte
Každý večer po koupeli nebo sprše aplikujte tělové mléko a hydratační krém na obličej. Když nic jiného, alespoň na noční a oční krém nezapomínejte. Suchá pokožka vypadá vrásčitější, tedy starší. Nehydratujete-li pokožku večer, nemůžete očekávat, že budete po ránu vypadat svěže.
vstavat_krasna_05
Sklenice vody s citrónem
Sklenice vody s citrónem před spaním udrží vaše tělo v noci hydratované a napomůže čištění pleti. Zkuste to, a uvidíte, že se ráno probudíte se zářivou a svěží pletí. Ani sklenice po ránu není od věci, probudí to váš metabolismus a zvýší energii, kterou budete během dne určitě potřebovat.

Spánek pro krásu
Po dobrém spánku se každý cítí lépe – odpočatější a krásnější, nehledě na věk. Pro celkovou regeneraci, včetně vaší pokožky, je nejdůležitější spánek mezi 11 hodinou večerní a 3 hodinou ranní. Pokud to jde, spěte alespoň 7 hodin a ať je co nejvíce z nich právě v této době.
vstavat_krasna_02
Zkuste meditaci
Meditace není klasickým „beauty“ rituálem, ale její vliv na tělo i duši nelze podceňovat. Usínání bez stresu a negativních myšlenek určitě napomůže kvalitě vašeho spánku a tím i kráse vaší pleti.

Jak vidíte, není třeba trávit celé hodiny večerními zkrášlujícími rituály, abyste se ráno probudila krásná a svěží. Navíc vám těchto pár kroků ušetří čas ráno, kdy nebudete muset zakrývat různé nedostatky pleti a kruhy pod očima. Pamatujte, že ranní krásu vám zajistí večerní „práce“.

text: redakce / foto: dreamstime, bigstock

Doporučené

Přidat komentář